Gluhwein DIY

De wintertijd geeft ons heerlijk de tijd om zelf aan de slag te gaan in de keuken met verwarmende kruiden.
Al jaren maak ik zelf mijn eigen gluhwein. Zelfs toen ik zwanger was kocht ik een alcoholvrije rode wijn en dit werkte ook prima!
In deze nieuwsbrief deel ik met jullie mijn recept:

Wat heb je nodig?

  • 1 fles biologische rode wijn (of alcoholvrije wijn)
    gedroogde kruiden:
  • ongeveer 10 kardemompeulen
  • ongeveer 10 kruidnagels
  • 3 x steranijs
  • 2 schijfjes gember
  • 1 el gedroogde vlierbloesem
  • 1 kaneelpijpje
  • 1 biologische sinaasappel
  • Eventueel een beetje suiker of agavesiroop naar smaak
  • Een pan, een houten lepel en een zeef.

Schenk de rode wijn in de pan. De kruidnagels prik je in de sinaasappel en deze voeg je toe aan de rode wijn. Voeg vervolgens de overige kruiden toe. Verwarm het mengsel zachtjes maar laat deze niet koken. Laat de kruiden minstens 20 minuten trekken. Zeef de gluhwein vervolgens af en roer er suiker door naar smaak. Ik laat persoonlijk altijd wat kruiden in de pan omdat dit er extra leuk uitziet. Daarna gaat het op een theelichtje en kunnen mensen zelf met een lepel de gluhwein in een glas schenken.

Heel veel plezier met het maken van je eigen gluhwein!