GLUHWEIN


De wintertijd geeft ons heerlijk de tijd om zelf aan de slag te gaan in de keuken met verwarmende kruiden.
Al jaren maak ik zelf mijn eigen gluhwein. Zelfs toen ik zwanger was kocht ik een alcoholvrije rode wijn en dit werkte ook prima! De gluhwein zit vol mooie heerlijk geurende kruiden! Ook voegde ik wat kruiden toe naar eigen wens!


Wat heb je nodig?

  • 1 fles biologische rode wijn (of alcoholvrije wijn)
    gedroogde kruiden:
  • ongeveer 10 kardemompeulen (even kneuzen voor gebruik)
  • ongeveer 10 kruidnagels
  • 3 x steranijs
  • 2 schijfjes gember
  • 1 el gedroogde vlierbloesem
  • 1 kaneelpijpje
  • 1 biologische sinaasappel
  • Eventueel een beetje suiker of agavesiroop naar smaak
  • Een pan, een houten lepel en een zeef.

HOE MAAK JE HET?

Schenk de rode wijn in de pan. De kruidnagels prik je in de sinaasappel en deze voeg je toe aan de rode wijn. Voeg vervolgens de overige kruiden toe. Verwarm het mengsel zachtjes maar laat deze niet koken. Laat de kruiden minstens 20 minuten trekken. Zeef de gluhwein vervolgens af en roer er suiker (bio, kokosbloesemsuiker) door naar smaak. Ik laat persoonlijk altijd wat kruiden in de pan omdat dit er extra leuk uitziet. Daarna gaat het op een theelichtje en kunnen mensen zelf met een lepel de gluhwein in een glas schenken. 

CHEERS!