Over Kruidenzusje

Ik ben Pauline Vork, woonachtig in Nieuw Vennep en moeder van een mooie dochter en zoon. Na mijn middelbare school heb ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en nog steeds part time werkzaam in dit werkveld. Tijdens mijn puberteit had ik enorm veel last van een koortslip. Nadat ik merkte dat de reguliere zalfjes niet meer werkten ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Dit vond ik in de mooie kruiden die overal gratis voor ons groeien. Ik begon met het maken van eigen zalfjes en merkte dat dit voor mij, en ook voor de mensen om mij heen, werkte. Het fijne was dit ik zelf invloed had op wat ik mijn zalf deed en dat dit zo puur was, zonder slechte (en vaak onduidelijke) toevoegingen. Na deze verrijking ging ik me verdiepen in de wereld van de kruidengeneeskunde. Ik las er, vaak verwonderd, over en zette veel bekende kruiden als geneesmiddel thuis in.

Hier wilde ik natuurlijk meer van weten…

Vier jaar lang volgde ik de vakopleiding Kruidengeneeskunde bij Het Kruidenrijk. De eerste twee jaar vormden de basisopleiding. In deze twee jaar hebben we ongeveer 80 kruiden behandeld naar signatuur, inhoudsstoffen en geneeskrachtige werking. In het derde en vierde jaar gingen we dieper in op de geneeskrachtige werking, de orgaansystemen en de meest voorkomende ziektebeelden. In juni 2018 heb ik mijn diploma gehaald.

Bij mijn heerlijke thuis heb ik een kleine werkruimte. Deze ruimte is zo duurzaam mogelijk ingericht. De wanden van de ruimte zijn geverfd met leemverf en op de grond ligt een vloerbedekking van jute.

Bij het maken van de zalf, olie en kruidenzakjes maak ik uitsluitend gebruik van biologische ingrediënten! Duurzaamheid vind ik erg belangrijk en ik ben hier steeds mee bezig wanneer ik voor Kruidenzusje werk. Alles wordt verpakt in mooie bruinglazen potjes en flesjes. Dit zorgt voor een mooi behoud van je product. Ik kies er dan ook niet voor om een goedkopere variant te nemen, zoals aluminium potjes, die goedkoper zouden zijn voor de verzending. Dit klopt voor mijn gevoel niet. Kruidenproducten horen in mooie donkere flessen of potten, helaas is dan verzending wat duurder. 

Ben je benieuwd wat ik allemaal maak? Kijk dan bij de Kruidenproducten! Vind je niet wat je zoekt en wil je iets op maat laten maken? Met mijn kennis als Kruidengeneeskundige en ervaring wil ik dit graag voor je doen. Deze producten zijn dan ook iets duurder omdat ik graag eerst grondig wil zoeken naar wat voor jou heilzaam zou kunnen zijn. 

Tot slot organiseer ik ook Workshops. Ik houd zelf erg van praktisch werken.. lekker bezig zijn. Daarnaast wil ik graag kennis doorgeven waarmee ik anderen kan inspireren om in de wereld van de planten te duiken!

Doe je mee?