google-site-verification=uOk9QqDDYgF7txgoPppJhY7x4tAe6aOATQhorZM9fiI

Informatie

Informatie over mij en mijn praktijk

Ik ben Pauline Vork, woonachtig in Nieuw Vennep en moeder van een mooie dochter en zoon. Na mijn middelbare school heb ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en nog steeds part time werkzaam in dit werkveld. Tijdens mijn puberteit had ik enorm veel last van een koortslip. Nadat ik merkte dat de reguliere zalfjes niet meer werkten ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Dit vond ik in de mooie kruiden die overal gratis voor ons groeien. Ik begon met het maken van eigen zalfjes en merkte dat dit voor mij, en ook voor de mensen om mij heen, werkte. Het fijne was dit ik zelf invloed had op wat ik mijn zalf deed en dat dit zo puur was, zonder slechte (en vaak onduidelijke) toevoegingen. Na deze verrijking ging ik me verdiepen in de wereld van de kruidengeneeskunde. Ik las er, vaak verwonderd, over en zette veel bekende kruiden als geneesmiddel thuis in.

Hier wilde ik natuurlijk meer van weten…

Vier jaar lang volgde ik de vakopleiding Kruidengeneeskunde bij Het Kruidenrijk. De eerste twee jaar vormden de basisopleiding. In deze twee jaar hebben we ongeveer 80 kruiden behandeld naar signatuur, inhoudsstoffen en geneeskrachtige werking. In het derde en vierde jaar gingen we dieper in op de geneeskrachtige werking, de orgaansystemen en de meest voorkomende ziektebeelden. In juni 2018 heb ik mijn diploma gehaald.

Bij mijn huis heb ik een kleine praktijkruimte. Deze ruimte is zo duurzaam mogelijk ingericht. De wanden van de ruimte zijn geverfd met leemverf en op de grond ligt een vloerbedekking van jute. Bij het maken van de zalf, olie en kruidenzakjes maak ik uitsluitend gebruik van biologische ingrediënten!

google-site-verification=uOk9QqDDYgF7txgoPppJhY7x4tAe6aOATQhorZM9fiI