Over Kruidenzusje

Ik ben Pauline Vork, woonachtig in Nieuw Vennep en moeder van een mooie dochter en zoon. Na mijn middelbare school heb ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en nog steeds part time werkzaam in dit werkveld. Tijdens mijn puberteit had ik enorm veel last van een koortslip. Nadat ik merkte dat de reguliere zalfjes niet meer werkten ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Dit vond ik in de mooie kruiden die overal om ons heen groeien. Ik begon met het maken van eigen zalfjes en merkte dat dit voor mij, en ook voor de mensen om mij heen, werkte. Het fijne was dit ik zelf invloed had op wat ik mijn zalf deed en dat dit zo puur was, zonder slechte (en vaak onduidelijke) toevoegingen. Na deze verrijking ging ik me verdiepen in de wereld van de kruidengeneeskunde. Ik las er, vaak verwonderd, over en zette veel bekende kruiden als geneesmiddel thuis in.

Hier wilde ik natuurlijk meer van weten…

Vier jaar lang volgde ik de vakopleiding Kruidengeneeskunde bij Het Kruidenrijk. De eerste twee jaar vormden de basisopleiding. In deze twee jaar hebben we ongeveer 80 kruiden behandeld naar signatuur, inhoudsstoffen en geneeskrachtige werking. In het derde en vierde jaar gingen we dieper in op de geneeskrachtige werking, de orgaansystemen en de meest voorkomende ziektebeelden. In juni 2018 heb ik mijn diploma gehaald. Sindsdien ben ik volop  bezig om anderen, en nog steeds mezelf, te informeren en ondersteunen met kruiden. 

Bij het maken van de producten maak ik uitsluitend gebruik van biologische en plantaardige ingrediënten! Duurzaamheid en vind ik erg belangrijk en ik ben hier steeds mee bezig wanneer ik voor Kruidenzusje werk. Alles wordt verpakt in mooie duurzame bruinglazen potjes, flesjes en zakjes. Dit zorgt voor een mooi behoud van je producten. Kruidenproducten horen in mooie donkere flessen of potten waar ze hun kracht behouden en tot hun recht komen. Alle producten worden in een kleine oplage gemaakt in een aparte ruimte bij mij thuis. Deze ruimte is speciaal voor de ‘kruidenmakerij’ ingericht en hier worden ook de workshops gegeven! 

Ben je benieuwd wat ik allemaal maak? Kijk dan bij de Kruidenproducten! Vind je niet wat je zoekt en wil je iets op maat laten maken? Met mijn kennis als Kruidengeneeskundige en ervaring wil ik dit graag in samenspraak met jou doen! Laat je verrassen door de wonderlijke plantenwereld! Neem eens een kijkje bij Custom Product voor meer informatie. 

Tot slot geef ik ook workshops in kleine groepen en maak ik online workshops. Ik houd zelf erg van lekker bezig zijn met de kruiden & planten. Daarnaast wil ik graag kennis doorgeven waarmee ik anderen kan inspireren om in de wereld van de planten te duiken en zelf hun heilzame producten te maken. Tijdens de workshops wordt er alleen maar gewerkt met vegan recepten. Tijdens de Private workshops eten we er ook nog een heerlijk vegan cakeje bij! 

Doe je mee?