Zelf wasmiddel maken

Zelf wasmiddel maken is superleuk, besparend, duurzaam en heel erg makkelijk! Ik maak al jaren onze eigen wasmiddel en was hiermee al ons wasgoed, inclusief de wasbare luiers.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Marseillezeep/ aleppozeep 20 gram zeep (ik gebruik altijd allerlei goeie en lekkere zeepjes uit de natuurwinkel en rasp dan van alles wat totdat ik 20 gram heb).
  • 1 liter water
  • 20 druppels etherische olie
  • Hoe ga je te werk?

Je zet een 1 liter water op en raspt ondertussen 20 gram zeep. Je voegt de zeep toe aan het water en roert dat door met een pollepel. Wanneer de zeep helemaal gesmolten is in het water zet je het vuur uit. Wanneer de zeep iets is afgekoeld dan giet je het met behulp van een trechter in een glazen fles. Vervolgens kun je er nog een lekkere etherische olie aan toevoegen voor een lekkere geur. Ik gebruik vaak lavendel, tea tree of den. Na een aantal uren zul je zien dat je zeep wat begint in te dikken en is het klaar voor gebruik!

Je gebruikt de wasmiddel eigenlijk hetzelfde als gewone vloeibare wasmiddel. Ik vul altijd 1 bolletje met mijn vloeibare zeep en hiermee wordt de was goed schoon en ruikt het fris! Heel veel succes met het maken van je eigen vloeibare zeep!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.