Wintercake

vier dieven azijn

Wintercake

In de winter bakken we lekkere verwarmende taarten en cakes met gedroogde vruchten, noten en verwarmende kruiden!

RECEPT

Voor een cake of taartvorm van 17 cm. 

 

Droge ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels Kardemom
  • 2 theelepels Kaneel
  • 1 theelepel Gember
  • Sinaasappel schil geraspt
  • Krenten en dadels (in stukjes)

Natte ingrediënten

  • 150 ml appelsap
  • 50 ml olie
  • 100 ml plantaardige melk
  • 1 el plantaardige boter
  • 1 el dadel siroop
  • geraspte schil en sap van 1 citroen

 

Versiering: marsepein en poedersuiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de vorm in met wat plantaardige boter of olie. 

Voeg alle droge ingrediënten samen in een grote kom. Roer dit door elkaar met een vork. 

Voeg alle natte ingrediënten samen in een maatbeker. Roer dit even door met een garde. 

Giet de inhoud van de maatbeker bij de droge ingrediënten in de kom. Roer dit heel even door met een lepel. Roer de krenten en de dadels erdoor.

Doe het mengsel in een bakvorm en bak de cake voor 30 minuten in de oven. 

Laat de cake afkoelen en versier het met balletjes rode marsepein en poedersuiker. 

 

 

Written by Kruidenzusje

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NIEUWSBRIEF!

KRUIDENZUSJE IS OP VAKANTIE TOT EN MET 3 NOVEMBER. VANAF 4 NOVEMBER WORDEN ALLE BESTELLINGEN WEER VERZONDEN. E-BOOKS, ONLINE CURSUSSEN, WORKSHOPS KUNNEN WEL BESTELD/GEBOEKT  WORDEN.