Over Kruidenzusje

Ik ben Pauline en moeder van een mooie dochter en zoon. Tijdens mijn puberteit had ik enorm veel last van een koortslip. Nadat ik merkte dat de reguliere zalfjes niet meer werkten ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijk alternatief. Dit vond ik in de mooie kruiden die overal om ons heen groeien. Ik begon met het maken van eigen zalfjes en merkte dat dit voor mij, en ook voor de mensen om mij heen, werkte. Het fijne was dit ik zelf invloed had op wat ik mijn zalf deed en dat dit zo puur was, zonder slechte (en vaak onduidelijke) toevoegingen. Na deze verrijking ging ik me verdiepen in de wereld van de kruidengeneeskunde. Ik las er, vaak verwonderd, over en zette veel bekende kruiden als geneesmiddel thuis in.

Hier wilde ik natuurlijk meer van weten…

Vier jaar lang volgde ik de opleiding Kruidengeneeskunde bij Het Kruidenrijk en verdiepte ik mij in het maken van kruidige oliën, zalven, sprays en kruidenzakjes.  Bij het maken van de producten maak ik uitsluitend gebruik van biologische en plantaardige ingrediënten! Duurzaamheid van grondstoffen, materialen, verpakking enzovoorts. vindt ik een erg belangrijk element! Alles wordt verpakt in mooie duurzame bruinglazen potjes, flesjes en zakjes. Dit zorgt voor een mooi behoud van je producten. Kruidenproducten horen in mooie donkere flessen of potten waar ze hun kracht behouden en tot hun recht komen. Alle producten worden in een kleine oplage gemaakt in een aparte ruimte bij mij thuis. 

Tot slot geef ik ook workshops en cursussen in kleine groepen en maak ik online cursussen. Ik houd zelf erg van lekker bezig zijn met de kruiden & planten. Daarnaast wil ik graag kennis doorgeven waarmee ik anderen kan inspireren om in de wereld van de planten te duiken en zelf hun heilzame en plantaardige producten te maken!