Bloemenlimonade

vier dieven azijn

Kleurige bloemenlimonade

Maak een heerlijke siroop vol kleur met bloemen! Ik maakte een siroop van Kaasjeskruid, Roos en Klaproos. Ieder met een eigen mooie kleur en smaak!

vier dieven azijn

RECEPT

INGREDIËNTEN EN BENODIGDHEDEN

  • 500 ml water
  • ongeveer 3 handjes gedroogde bloemen (ik gebruikte afzonderlijk Roos, Klaproos en Kaasjeskruid)
  • 250 gram (kokosbloesem) suiker (mag iets meer zijn als je het echt een dikke siroop wil laten worden)
  • pannetje met deksel
    een kom of een glas
    trechter en zeef
    een schoon en goed afsluitbaar flesje

AAN DE SLAG!

Meet 500 ml water af en doe dit in een pan. Voeg daarna de bloemen toe. Verwarm dit tot het bijna kookt. Zet de warmte bron dan uit en laat het enkele uren trekken.  

Dan zeef je aftreksel af.  Je zeeft het af door een dunne zeef of kaasdoek in een kom. Daarna gaat het vocht weer terug in de pan (wanneer er nog kruiden in de pan zijn achtergebleven spoel je deze even om). Verwarm het aftreksel opnieuw.  Doe de suiker erbij en wacht totdat deze is opgelost. Laat het een paar minuten inkoken en dan is je limonade klaar! Giet het met behulp van een trechter in een mooie schone fles en sluit hem af. Label de limonade met naam en datum waarop je hem gemaakt heb. Laat het afkoelen en bewaar in de koelkast. Het blijft ongeveer een paar weken goed. Blijf wel altijd goed ruiken en proeven. Je gebruikt deze limonade net als andere limonade; een laagje in een glas en aanvullen met water.  

Tips: je kunt op deze manier natuurlijk met veel verschillende planten limonade maken! Munt en citroen zijn hier bijvoorbeeld favoriet. 

GeneesKRACHTige bloemen

Kaasjeskruid is goed voor alle slijmvliezen in ons lichaam. Denk aan de spijsvertering en de luchtwegen. Ze ontkrampt, verzacht en maakt vastzittend slijm los.

Roos is vooral een fijne smaakmaker maar ook een algeheel tonicum voor ons lichaam.

Klaproos is een reinigend kruid en helpt bij koorts. Ze helpt bij aandoeningen aan de luchtwegen, bij vastzittend slijm. Daarnaast is ze een steun voor je zenuwstelsel, ze geeft rust.

Bekijk het filmpje!

 

Meer leren? Volg een ONLINE KRUIDENCURSUS

Wil je meer leren over de geneeskracht van planten en zelf thuis aan de slag gaan? Volg een online basiscursus over geneeskrachtige kruiden!

online basiscursus geneeskrachtige kruiden

Written by Kruidenzusje

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NIEUWSBRIEF!