Voorjaar!!

Hoewel het flink regent en waait op het moment dat ik dit schrijf, is dan toch echt het voorjaar weer officieel begonnen!!!

De kruiden in de tuin beginnen weer te groeien en bloeien en het is elke dag weer een verassing welke kruiden er uit de grond tevoorschijn komen. Sommige heb ik zelf gezaaid of hebben zichzelf uitgezaaid maar er zijn ook echt cadeautjes bij. Kruiden die ineens in mijn tuin tevoorschijn komen die ik nog niet eerder had gezien. Zo had ik vorig jaar ineens een enorme mooie toorts in mijn tuin. Wie weet komt hij dit jaar weer…

De eerste kruiden die gaan groeien zijn hele goede de lichaamsreinigers, zoals brandnetel, duizendblad en paardenbloem. Dit zijn aanvullende kruiden, boordevol vitaminen en mineralen, en geven je een goede boost in het voorjaar na je winterslaap! Dus verwijder dit onkruid niet uit je tuin maar zet er lekker thee van!

Zo zet je een heerlijke brandnetelthee:

Een handvol brandneteltopjes (plukken met handschoenen is wel zo fijn) overgieten met ongeveer een half liter kokend water. Dit 10 minuten laten trekken en drinken maar!