Standard Brew; Kleefkruid

Standard Brew; Kleefkruid

Ik ontdekte deze manier van kruidenbereiding in het boek ‘Common herbs for natural health’ van Juliette de Baracli Levy. Wat een fantastische kruidenvrouw is ze toch! Ze heeft meerdere mooie kruidenboeken geschreven vanuit fantastische ervaringen. Er is ook een mooie documentaire over haar gemaakt.. Juliette of the Herbs. Deze kun je opzoeken op internet en is zeker de moeite waard.

Je maakt deze Standard Brew  als volgt;

Verwarm ongeveer 4 stengels kleefkruid in 500 ml water in een pan. Dan wacht je tot het bijna aan de kook is, maar laat het niet koken. Zet dan het vuur uit laat het brouwsel een nachtje (met de deksel op de pan) staan. De volgende dag zeef je het af en bewaar je het in een schone fles. Je kunt eventueel een takje kruid in de fles er bij doen. Dat ziet er prachtig uit en dan geeft het kruid nog wat langer zijn geneeskrachtige inhoudsstoffen af.

Een beetje appelazijn maakt dit brouwsel wat langer houdbaar.. Heel erg lekker met appelazijn en een beetje agave siroop. Bewaar het brouwsel koel.

‘Herbal medicine is man’s rightful medicine…’

Juliette de Baracli Levy