Hoe gebruik je een kruidenolie?

OP WELKE MANIEREN KUN JE EEN KRUIDENOLIE GEBRUIKEN?

De kruidenoliën van Kruidenzusje bevatten een laag gehalte aan etherische olie en zijn mede daardoor geschikt voor je gezicht en lichaam! De olien worden verpakt in een mooi bruinglazen flesje met handige pipetdruppelaar of in een handige roller!

Lichaamsolie

Een kruidenolie kun je gebruiken als een voedende lichaamsolie bij bijvoorbeeld een droge huid. De oliën trekken snel in. Breng met behulp van de pipetdruppelaar wat olie aan op de handen en masseer dit zachtjes in op de huid. Tevens kun je gebruik maken van de rollers! Breng de olie aan met de roller op het gewenste oppervlak en masseer nog even zachtjes na.

Gezichtsreiniger

Je kunt een kruidenolie gebruiken als gezichtsreiniger in de avond. Breng wat olie aan op een (herbruikbaar) watje. Druppel wat water op het watje en reinig je gezicht.

Badolie

Een kruidenolie is zeker ook geschikt als badolie! Wel laat dit natuurlijk een vettig laagje achter op je bad maar dat mag de pret niet drukken. Juist het warme water in combinatie met de olie maakt dat je lichaam de olie goed opneemt. Voeg enkele druppels toe aan je badwater en geniet!

Doucheolie

Naast de badolie kun je uiteraard een kruidenolie ook gebruiken als doucheolie. Breng de olie met je handen of washand aan op je lichaam en masseer zachtjes in.

Massageolie

Geef of krijg een heerlijke massage met een kruidenolie! Zeker de Kamille& Rozemarijn olie is hiervoor geschikt. Kamille heeft een verzachtende werking op de huid en Rozemarijn geeft doorstroming aan de spieren! Je hebt maar enkele druppels nodig voor een massage. Eventueel kun je de olie wat verwarmen.

Ritueel gebruik

Een heerlijk geurende kruidenolie is een fijne aanvulling bij jouw rituelen. Denk aan een heerlijke Kamille- Lavendel olie voor het slapen gaan of tijdens een moment van stress. Breng je olie aan met behulp van de roller op je slapen en masseer zachtjes in. De geur werkt heerlijk ontspannend en brengt het hoofd tot rust!

Daarnaast kun je een geurende kruidenolie gebruiken bij het mediteren. Neem bijvoorbeeld Kamille en Rozemarijn als verhelderende en rustgevende kruidenolie!

 

Kamille rozemarijn