Met dit mooie weer kunnen we weer aan de slag met het maken van mooie medicinale olien. Deze olie, of wel maceraat, kun je uitwendig gebruiken om je huid te voeden en te beschermen, dus goed bij heel veel huidaandoeningen! De verschillende inhoudsstoffen van de plantendelen trekken in de warme olie (door de zon) waardoor alle geneeskracht in deze olie komt!

Je kunt op verschillende manieren aan de slag als je een olie wilt maken maar de mooiste manier blijft toch; verse bloemen, olie en de zon!

Ik maak momenteel verse kamille olie en viooltjes olie! De kamille olie ruikt al superbloemig!

Dit heb je nodig als je een olie wilt maken:

  • Glazen pot (schoon!)
  • Plantaardige biologische olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie of amandelolie)
  • Verse bloemetjes
  • Doekje voor over de pot
  • Een touwtje om het doekje vast te maken

En zo ga je te werk:

  1. Vul de glazen pot voor ¾ met olie. Ga met de glazen pot naar buiten. Het liefst op een zonnige dag! Pluk de bloemetjes en doe ze in de glazen pot totdat de olie verzadigd is.
  2. Daarna doe je voorzichtig het doekje op de deksel en bind je het touwtje er om heen.
  3. Dan zet je het op een warme beschutte plek waar de zon schijnt. De eerste twee dagen roer je voorzichtig de olie 1 keer per dag door (niet met iets van ijzer, zelf gebruik ik altijd een houten prikker o.i.d). Daarna duurt het 3 tot 6 weken voordat de olie klaar is
  4. Wanneer de olie klaar is dan zeef je het door een doek (kaasdoek, theefilter). Daarna gaat de olie in een donker fles met een mooie etiket erop! Je kunt de olie ongeveer een jaar bewaren.

Kamille olie:

ondersteund de huid bij ontstekingen, eczeem en schimmel.

Olie van 3 kleurig viooltje

Eigenlijk een superolie voor baby’s en kinderen. Het ondersteund de huid bij uitslag van bekende kinderziektes en bij uitslag en berg bij baby’s. Daarnaast is het een verzachtende olie voor een onrustige gezichtshuid.